33-годишният мъж използвал сина си, да прибере торба с пари
33-годишният мъж използвал сина си, да прибере торба с пари / netinfo

Въззивен състав на Окръжен съд – Шумен измени най- тежката мярка „ Задържане под стража“  по отношение на обвиняемия Ярослав Янков по досъдебно производство водено за телефонни измами с „Домашен арест“, съобщиха от съда. 

В края на септември Ярослав Янков, Тихомир Йорданов и Пламен Данчовски бяха арестувани за крупни телефонни измами в Шуменско.

Според магистратите към настоящия момент от доказателствата по делото, може да се направи обосновано предположение, че Янков е съпричастен към извършването на престъплението, за което е привлечен като обвиняем.

Констатира и, че правилно районният съд е обсъдил и наличието на втората изискуема по закон предпоставка за вземането на най-тежката мярка за неотклонение, а именно наличието на реална опасност на извърши престъпление. 

Задържаха трима, участвали в телефонни измами за над 150 000 лева (СНИМКИ)

Янков е с чисто съдебно минало, има новородено дете, постоянен адрес на който пребивава, липсват данни за наличие на висящи наказателни производства, което от своя страна мотивира  въззивният съд да приеме, че най- адекватната мярка за неотклонение по отношение на това лице е „Домашен арест“.
 

Тихомир е посочен като муле на по-високо ниво
Dariknews.bg


Въззивно дело за изменение на наложена мярка „Задържане под стража“ разгледа също днес Окръжния съд в Шумен и по отношение на другия обвиняем по същото дело Тихомир Йорданов. 

Защитата на обвиняемия атакува определението на първата инстанция, с което е оставено без уважение искането на Йорданов за изменение на взетата по отношение на него най-тежка мярка за неотклонение с по-лека.

Оставиха в ареста тримата задържани за телефонни измами в Шуменско

Въззивният съд прие, че от доказателствата по делото може да се направи мотивирано предположение обвиняемият да е извършил престъплението, за което му е предявено обвинение, както и, че е налице реална опасност да извърши престъпление. На тези основания, подробно мотивирани в съдебният акт, Окръжният съд потвърди определението на РС-Шумен.

Постановен е едномесечен срок, в който не може да бъде депозирано пред съда ново искане за изменение на мярката за неотклонение.

Определенията на Окръжен съд – Шумен са окончателни и не подлежат на обжалване и протестиране.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари