Денят на българския спорт се провежда и в Търговище
Денят на българския спорт се провежда и в Търговище / Борислав Курдов
Денят на българския спорт се провежда и в Търговище
53500
Денят на българския спорт се провежда и в Търговище
  • Денят на българския спорт се провежда и в Търговище

С мач по футбол за девойки бе открит Денят на българския спорт в Търговище. В програмата на празника са предвидени над 15 спортни мероприятия, в които ще се включат ученици и ветерани от цялата област.

„Община Търговище подкрепя спортното училище и местните клубове и ще продължим да го правим, защото спортът е здраве. Той създава характери и добри граждани на общината". Това каза в приветствието си към младите спортисти кметът на града д-р Красимир Мирев.

За трета поредна година община Търговище подкрепя инициативите по повод Деня на българския спорт. „Целта ни е популяризиране на масовия спорт сред младите хора и учениците, в противовес на зависимостите и изкушенията на нашето време", каза представителят на Министерството на спорта и физическото възпитание Христо Харалампиев. Състезанията са част и от  Националната кампания „Аз обичам спорта" на Министерството.

Програмата предвижда турнири по спортна стрелба, футбол на малки врати за жени и мъже, тенис на маса, масов крос, стрийтбол и волейбол. Ще има още демонстрации по художествена гимнастика, акробатика и спортна гимнастика, борба, турнир по шах. Във всички прояви могат да се включат учащи и работещи.

За първенците в различните надпревари са осигурени награди.Организаторите от общинската администрация допълниха, че през целия месец май достъпът до спортните площадки в община Търговище ще е свободен за гражданите, желаещи да спортуват.