Децата от Дом  „Калинка“ са победители в кампания на РИОСВ–Шумен
Децата от Дом „Калинка“ са победители в кампания на РИОСВ–Шумен / netinfo

Есперти от екоинспекцията в Шумен проведоха кампания за Седмицата на мобилността в Дневния център и дом „Калинка" в с. Васил Друмево. Децата се включиха в спортната надпревара с желание и хъс, затова екипът на РИОСВ-Шумен награди всички. Участвалите в кроса, освен незабравимите емоции, които преживяха, получиха учебни пособия. На Севелина Колева, директор на Дневния център бяха връчени грамота и подаръци за възпитаниците й. Гост на надпреварата беше кметът на с. Васил Друмев Юлиян Андреев.

Това е първата от инициативите на екоинспекцията в Шумен, с която се отбелязва Европейска седмица на мобилността, чиято цел е да провокира местните власти да насърчат и въведат устойчивата градска мобилност, а хората да използват алтернативни на автомобилите начини за придвижване. Утре от 14:00 ч. ще се проведе второто спортно мероприятие на РИОСВ-Шумен с учениците от СОУ „ Свети Кирил и Методий" в Смядово.

Децата от Дом  Калинка са победители в кампания на РИОСВШумен
netinfo

Европейската седмица на мобилността е годишна кампания за устойчива градска мобилност, с подкрепата на Европейската комисия. След старта си през 2002 г., въздействието на Европейската седмица на мобилността непрекъснато нараства в Европа и по света. През 2014 г. общо 2013 града от 44 държави са били официално регистрирани за кампанията.

През тази година Европейската седмица на мобилността и девиза „Do The Right Mix - Придвижвай се разумно" обединяват усилия, за да засилят съдействието за развитие на устойчива градска мобилност.