/ DarikNews.bg
Шуменската школа по дърворезба показа изложба на своите майстори деца за 16-ти път.

DarikNews.bg

DarikNews.bg

"Повече от 50 произведения бяха подредени в двора на къща "Бучевинови" във възрожденския комплекс на Шумен, където е разположена и самата школа. Това беше доста трудна година, но доста сполучлива", каза за DarikNews-Шумен ръководителят на младежите Ангел Минчев.

DarikNews.bg

DarikNews.bg

Той допълни, че заради обучението в дъстанционна среда е наложило много индивидуална работа по Вайбър, но резултатът е впечатляващ. С малките правихме проекти по дърворезба, а на по-големите ученици бях раздал инструменти да си помогнат у дома.

DarikNews.bg

DarikNews.bg

"И резбите, и документите бяха в тях. Надявам се от догодина да работим нормално тук на място", каза още той. Маргарита Михайлова вече около 5 години се занимава с дърворезба.

DarikNews.bg

"Най-интересното е когато си я завършил и си доволен от труда си, а най-трудното - когато трябва да се изглаждат елементи и да изчистваш", казва тя и добавя, че резбоването й носи щастие. Добромир Хараланов също почти 5 години работи с длетото.

DarikNews.bg

DarikNews.bg

Най-много ми харесва, че не е от най-лесните изкуства и това, което ме задържа е това, че по-трудно и специфично, а не като другите, казва той и допълва, че най-трудното е да се направи от дефекта - ефект, което допълнително придава красота на картината.

DarikNews.bg

DarikNews.bg

В момента в школата се обучават повече от 50 деца от различна възраст, които ще продължат заниманията си наесен. Дърворезбарското ателие вече има нова картина в дърво, която чака да бъде експонирана скоро в открито пространство в Шумен.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.