Част от улиците в Шумен са разкопани, заради газификацията
Част от улиците в Шумен са разкопани, заради газификацията / netinfo
До 15 август трябва да приключи прокопаването на улиците в Шумен, по които ЧТК работи във връзка с газификацията на града. Разрешителното за извършването на т.нар. "ново строителство" е било издадено на компанията от община Шумен на 22 юли тази година. В първия етап на прокопаването са включени ул. „Сан Стефано”, „Батак”, „В. Левски” и др., каза за Дарик инж. Веселина Великова, старши експерт по поддръжка на пътищата в общината.

Тя уточни, че във втория етап от работата на ЧТК се предвижда да бъдат разкопани ул. “Струма”, “Антим I”,„Димчо Дебелянов”, „Генерал Гурко” и др. Срокът за приключването на работата по тях е 9 септември.

Възстановителни работи ЧТК извършва и по бул. "Симеон Велики", "Владайско въстание", "Цар Освободител", "Велики Преслав", ул. "Съединение", "Катюша" и др. Това се налага заради некачествено възстановяване на тези части от града, които са били прокопани от ЧТК преди години. Има вероятност крайният срок за възстановяването, посочен в разрешителното - 17 август, да не бъде спазен.