Бюрата по труда в Търговищко отчетоха дейността си за миналата година
Бюрата по труда в Търговищко отчетоха дейността си за миналата година / Пресцентър Областна администрация - Търговище

Структурни и организационни промени в дейността на Областния съвет за тристранно сътрудничество в Търговище, бяха приети по време на редовното му заседание, което се проведе в сградата на областната администрация. Отчетена бе и дейността на дирекциите „Бюро по труда" в Търговищка област за 2012 година.

В „Бюро по труда" - Търговище през миналата година по програми за заетост са били разкрити 249 работни места, а включените в заетост са 273. По Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси" работа са започнали 337 безработни, а обучение са преминали 132-ма безработни и 1 131 заети лица.

1 279 работни места са били обявени през миналата година в дирекция „Бюро по труда" в Омуртаг. 766 от тях са били по програми за заетост, а други 296 - в частния сектор. Най-търсени са били шивачите, общите и строителните работници.

В Дирекция „Бюро по труда" - Попово обявените свободни работни места по програми през 2012 г. са били 259. Четиридесет от  тях са по мерки за заетост, а по програма „Развитие на човешките ресурси" - 475. Разкрити са били и 200 работни места по програми за заетост.