Близо 4,5 млн. в хазната от такса смет, изтича срокът за плащане на последната вноска
Близо 4,5 млн. в хазната от такса смет, изтича срокът за плащане на последната вноска / Dariknews

4,460 млн. лв. са влезли към този момент в общинската хазна от такса битови отпадъци, което е 81 % от планираните приходи. От данък сгради са постъпили 1,56 млн. лв. или 80 % от планираното. Това съобщиха от  Отдел „местни данъци и ТБО" при община Шумен.

От отдела напомнят,  че срокът за плащане на четвърта - последна вноска за данък недвижими имоти и такса битови отпадъци за 2009 г. изтича на 30 ноември. Дължимите суми могат да бъдат внесени в данъчните каси на първи етаж в сградата на общината от 8,30 до 12,15.ч. и от 12,30 до 16,30 ч. За неплатените в срок задължения се начисляват лихви.

До  края на година е срокът за подаване на декларации за освобождаване от такса сметосъбиране и сметоизвозване , както и декларация за определяне размера на такса битови отпадъци за предприятията според количеството на отпадъците.

Към този момент декларации за освобождаване от такса  смет са подали 1450 жители на общината, при 2594 за миналата година. Декларации за определяне на ТБО според количеството са постъпили от 52 фирми, при 76 за миналата година.