Алкомет получи годишната награда на КРИБ за Растеж
Алкомет получи годишната награда на КРИБ за Растеж / netinfo

Шуменската компания "Алкомет" АД получи престижната втора награда в категория "Растеж" на най-голямата работодателска организация у нас Конфедерацията на работодателите и индустриалците. Призът беше връчен на председателя на Надзорния съвет на фирмата Фикрет Индже от министъра на икономиката Божидар Лукарски по време на Втория пролетен бал на КРИБ. Той се състоя в сряда вечерта в зала "Джон Атанасов" на София тех парк и събра цвета на българската икономика и политика. Премиерът Бойко Борисов и шест министри от правителството уважиха събитието. 400 представители на бизнеса, науката, културата, медиите и дипломати също взеха участие в грандиозния форум, преминал под надслов "КРИБ - качество, растеж, иновации от България".

Победител в категория „Растеж" стана „Абритес" ООД. Голямата награда в категория "Качество" получи „Кока-Кола Хеленик ботлинг къмпани" България АД. Бойко Борисов връчи наградата на Андреас Пелекану, изпълнителен директор на „Кока-Кола ХБК" България.

"Алкомет" получи годишната награда на КРИБ за "Растеж"
netinfo

Голямата награда в категория "Иновации получи" „Каменица" АД. Бившият председател на КРИБ (2010-2014 г.) и изпълнителен директор на „Софарма" АД Огнян Донев връчи наградата на Антон Карлов, директор „Правни и корпоративни въпроси" на „Каменица" АД. Специалната награда на председателя на КРИБ за цялостен принос за развитието на икономиката в България получи „Асарел медет" АД. Председателят на КРИБ Кирил Домусчиев връчи наградата на проф. д-р Лъчезар Цоцорков, председател на Надзорния съвет на „Асарел Медет" АД.

Почетен златен знак на КРИБ за принос в частното здравеопазване в България и във връзка с 25-тата годишнина на МБАЛ „Хигия" получи доц. д-р Стайко Спиридонов, изпълнителен директор на МБАЛ „Хигия" АД.