5700 нарушители засечени от полицейска камера, монтират още в Шуменско
5700 нарушители засечени от полицейска камера, монтират още в Шуменско / netinfo

Близо 5700 са „запечатаните" нарушения от мобилната и стационарна камера в Шумен до края на юли, съобщават от полицията.

От април до края на месец юли стационарната камера до 7-ми километър край Шумен на пътя Русе-Варна е „хванала в обектива си" близо 1800 водачи, които са преминали покрай нея със скорост по-висока от разрешената - 60км/ч. Най-много, 741 са нарушители през юли. За разлика от месец май, когато са установени 634-ма, натиснали педала на газта по-силно, преминавайки през този участък, през юни нарушителите са близо три пъти по-малко - 218.

Мобилната камера в Шумен е „хванала" малко над 3700 нарушения от началото на годината до края на миналия месец. През март е поставен рекордът за най-много шофьори, нарушили правилата - 862-ма. Най-малко - 84 са констатираните нарушения през юли. 36 акта вече са връчени на шофьорите, които са преминали покрай „окото на пътните полицаи" с повече от 50 км над позволената скорост.

От два месеца мобилна камера има и в Нови пазар. През месец юни са установени 102-ма нарушители, през юли - 62.

След анализ на рисковите участъци и местата с концентрация на пътно- транспортни произшествия от „Пътна полиция"-Шумен са направили предложение по пътищата в Шуменско да бъдат монтирани още осем камери-радари. Четири от тях да бъдат разположени на входно-изходните артерии на града. Установките за контрол на скоростта ще бъдат поставени по бул."Симеон Велики" (до бензиностанция Лукойл), на на бул. "Ришки проход" (до бензиностанция  Петрол),  на ул."Университетска" до Пътна полиция и на бул. „Велики Преслав" по пътя към кв. Дивдядово, в близост до денонощна газ станция  Две камери са поискани за пътя Шумен-Карнобат и Шумен-Силистра, край село Пристое, толкова са и заявените камери- радари за Нови пазар.