5 400 лева за стрийт фитнес събра общински съветник от Шумен
5 400 лева за стрийт фитнес събра общински съветник от Шумен / netinfo

Общинският съветник Светлана Цолова отбеляза рождения си ден с благотворителна цел, с което даде старт на организираната от нея кампания „Спорт на открито! Заедно за младежите на Шумен!" Снощи дамата покани в Танцувалната зала на Общинския младежки дом над 50 гости - общественици, политици, дейци на културата и представители на бизнеса на благотворителен коктейл по повод личния си празник.

Вместо цветя и подаръци, тя прикани присъстващите да дарят средства за изграждане на фитнес на открито и така да сбъднат мечтата на много младежи в Шумен. В края на вечерта Цолова благодари на всички присъстващи и обяви сумата, събрана на тържеството - 5400 лева, част от които - 1500 лева Светлана Цолова дари от лични средства в полза на кампанията. Сума от 1500 лева беше дарена и от Владислав Григоров, представител на инициативен комитет „Народ", провел кампанията „Да запомним Тодор Колев", който предостави средства от дарителската сметка за изграждането на паметника на великия комик, в полза на благородната инициатива за спорт на открито. Останалите 2400 лева бяха събрани в специална дарителска урна от гостите на събитието.

Кампанията „Спорт на открито! Заедно за младежите на Шумен!" е инициирана от спортуващи младежи в града, обединени от 21-годишния Марин Ганчев, който в среща със Светлана Цолова споделя нуждата от модерно спортно съоръжение на открито в Шумен. Организаторите на вечерта презентираха клип, показващ вече изградени фитнеси на открито в други български градове. След обявяването на общата набрана във вечерта сума от 5400 лева, която позволява стартиране на изграждането в града ни на първия модерен стрийт фитнес, Цолова обяви, че предстои създаване на инициативен комитет, който да продължи кампанията за набиране на средства и за още такива спортни съоръжения.

В празничната програма в Танцувалната зала на Младежкия дом взеха участие възпитаници на СОУ „Сава Доброплодни", поп изпълнителката Антоана Димитрова и денсклуб „Борев".