311 глоби са наложили контрольорите към общинската администрация в Търговище
311 глоби са наложили контрольорите към общинската администрация в Търговище / DarikNews.bg, архив
311 глоби са наложили контрольорите към общинската администрация в Търговище
58386
311 глоби са наложили контрольорите към общинската администрация в Търговище
  • 311 глоби са наложили контрольорите към общинската администрация в Търговище

Общо 311 наказателни постановления са издадени от служители на общинската администрация в Търговище от началото на годината до края на октомври. Най-много - 276, са тези, които касаят разпоредбите на Наредбата за опазване на обществения ред в община Търговище. Тук инспекторите са налагали санкции за вдигане на шум извън нормите и вреден ефект от озвучаване, употреба на нецензурни и неприлични изрази, непристойно държане на обществени места. Глобата, която обикновено се налага в такива случаи е в размер на 20 лв., съобщават от пресцентъра на общинската управа.

За извършване на амбулантна търговия на нерегламентирани места има издадени осем наказателни постановления. Като глобата за всяко е в порядъка на 500 лв. Седем нарушения са констатирали инспекторите на Наредбата за изграждане и опазване на зелената система. Става дума за отсичане на дървета без разрешение, за което на извършителите са наложени глоби в размер на 50 лв.

Има издадени наказателни постановления за преминаване на животни през засети ниви, за движение с животинска тяга без светлоотразителни жилетки и за разкопаване на тротоарна настилка. За изхвърляне на строителни отпадъци в контейнери за битови такива и за нарушаване на вътрешния правилник за управление на етажната собственост има установени четири случая, за което са наложени парични санкции от 20 до 100 лв.