3 пожарни гасили пожара в Разград, не бил умишлен
3 пожарни гасили пожара в Разград, не бил умишлен / netinfo
Три пожарни коли са участвали в гасенето на пожара в ресторант “Замъка” в центъра на Разград, все още тлее огъня в сградата. Наемател на заведението е областният лидер на партия “Зелена България” Радостин Киров. На този етап е изключена версията за умишлен палеж, но не е уточнена конкретната причина – съобщиха от ОД”Полиция” – Разград.

3 пожарни автомобила с 12 огнеборци са пристигнали на мястото на пожара в центъра на Разград в 6 часа тази сутрин, когато е подаден сигнала за излизащ дим от ресторант “Замъка”. По време на пожара веднъж или два пъти се чули експлозии, вероятно от газови бутилки.

Все още тлее огъня в сградата, тя е на гредоред, който започнал да пада, когато пожарникарите влезли вътре. На този етап е изключена версията за умишлен палеж, но не е уточнена конкретната причина, вероятностите са късо съединение или забравен елуред – съобщиха от ОД”Полиция”. Няма пострадали хора при инцидента.

Двуетажната сграда на пъпа на Разград е собственост на бизнесмена Йордан Тачев, негов наемател е областният лидер на партия “Зелена България” Радостин Киров. Преди да стане елитно заведение, в нея се помещаваше местния клон на Първа частна банка, а преди 1989 г. бе Дом на българо-съветската дружба.