28-годишна жена от Нови пазар, обвинена в сводничество, остава в ареста
28-годишна жена от Нови пазар, обвинена в сводничество, остава в ареста / netinfo
От днес в ареста с определение на Варненския окръжен съд е 28 - годишната Анна Димитрова от Нови пазар, обвинена от съдебните власти на Република Франция в сводничество с утежняващи обстоятелства.

Прокуратурата в Лион е изпратила искане до българските власти за издирване и екстрадиция на младата жена, която се разследва заедно с още няколко други лица за трафик на жени, склонявани да проституират в района на Лион от 2004 година насам. Ролята на Анна е била да надзирава няколко от проституиращите момичета, които "работили" за български сводник. Установени са и паричните преводи, които момичетата изпращали на сводника си в България.

Във връзка с провежданото разследване в Лион, Анна Колева е била арестувана във Франция през март миналата година. Три месеца по-късно тя е освободена и поставена под съдебен контрол със забрана да напуска територията на Франция. При неизяснени обстоятелства Колева успяла да напусне Франция и още при пристигането си на летището в София й отнели паспорта, като й наложили забрана да напуска България.

На основание Европейската заповед за арест Анна е задържана вчера във Варна от органите на реда.