Второ безплатно обучение за бъдещи родители в АГ комплекса
Второ безплатно обучение за бъдещи родители в АГ комплекса / Дарик Русе, архив

Безплатно семинарно обучение за бъдещи майки и татковци ще се състои днес от 13.00 часа в конферентната зала на хирургическия блок. «Училището за родители» към АГ-комплекса на МБАЛ Русе АД беше официално открито на 28.05.2013 г. На лекцията тогава присъстваха 30 бременни жени и трима бъдещи татковци, които бяха много активни по време на състоялата се дискусия. Ще бъдат изнесени лекции на теми:

«Естествено раждане - етапи на раждането.» и «Какво се случва с раждащото се бебе.» - лектор д-р Луиза Тончева - ординатор, отделение «Патологична  бременност»-МБАЛ Русе АД , «Режими на отглеждане. Как да облечем бебето. Разходките.» - лектор д-р Татяна Итова - Ординатор, отделение „Неонатология”- МБАЛ Русе АД, «Нормалният ход на кърменето – информационна брошура „Ритъм, рутина и режим“ - лектор Миряна Машева - Ла Лече Лига България. Лидер-консултант по кърмене. Договорен партньор на  МБАЛ Русе АД.

На семинарното обучение ще присъства представител на Медицински център «Афродита» - акредитирана банка за съхранение на стволови и мезенхимни клетки, който ще представи подробна информация за стволовите клетки и тяхното приложение. Семинарното обучение ще приключи с дискусия и възможност за задаване на въпроси.