/ Община Разград
Обстановката в Русенско е усложнена от снегонавяванията и силния вятър.

От Областното пътно управление информираха, че временно движението на тежкотоварни камиони е ограничено по пътищата Русе - Разград и Русе - Бяла. На места преспите достигат височина от метър и половина, а видимостта на моменти е нулева заради силния вятър и снегонавяванията. Има закъсали много камиони.

Затруднено е движението и в участъка между Русе и Червена вода. Там също има закъсали превозни средства.

Затвориха пътя Русе-Бяла

Заместник-областният управител на Русе Валентин Колев обясни, че в региона има три села без електрозахранване. Те са в община Иваново, като екипи на електроразпределителното дружество работят по отстраняване на авариите. Временно прекъсване на електрозахранването има и в населени места в община Сливо поле. В част от русенския квартал "Долапите" също няма ток.

Директорът на общинската дирекция "Обществен ред и сигурност" в Русе Спасимир Димитров заяви, че пътищата Мартен - Николово и Николово - Червена вода са затворени за движение заради снегонавявания. В града работят 24 снегопочистващи машини, а в общината - 16.

Пътят Разград-Русе е затворен за движение


Димитров заяви, че движението на превозни средства е затруднено заради силния вятър и снегонавяванията.

От хидрометеорологичната станция в Русе съобщиха, че дебелината на снежната покривка е шест сантиметра, като е неравномерна заради силния вятър, чийто пориви достигат до 72 км/час.

 
БТА