/ Деян Герговски, DarikNews.bg
Пътят Русе – Бяла е затворен за преминаването на всякакви моторно превозни средства, поради струпване на тежкотоварни автомобили в участъка на „Мойсеев баир“, съобщиха от Областната администрация в Русе.

Затруднения има и по път I-2 Русе – Варна, където в района на ДЗС и при разклона за Червена вода има закъсали автомобили. Към момента се прави всичко възможно за тяхното изтегляне и решаване на възникналите проблеми. Пътят между Мартен и Николово също е затворен.

Пътят Разград-Русе е затворен за движение

Няма бедстващи хора, както и закъсали автомобили с пациенти на хемодиализа. Единствено в общините Иваново и Сливо поле има населени места без електрозахранване. В Ивановско без ток са селата Мечка, Щръклево и Нисово, а частично без електроподаване е Тръстеник. В община Сливо поле частично без електрозахранване е самият общински център, а изцяло без ток са селата Борисово и Голямо Враново. Прекъсвания в подаването на високо напрежение е имало и в квартал „Долапите“, като там се съобщава и за спукан водопровод.

Община Русе благодари на фирми и граждани за подкрепата в борбата срещу коронавируса

Дежурните екипи продължават да работят и в момента по отстраняване на повредите, с което обстановката на територията на областта ще бъде изцяло нормализирана.

Областният управител е в постоянен контакт с всички институции, имащи отношение към създалата се ситуация. Към момента не се налага предприемането на допълнителни мерки.