Убиха турски гражданин в крайпътно заведение
Убиха турски гражданин в крайпътно заведение / netinfo

40-годишен турски гражданин е бил убит в крайпътно заведение на пътя Русе-Бяла. Инцидентът е станал малко след полунощ, съобщиха от полицията.

Сигналът за убития мъж е подаден малко след 12 часа снощи в Спешна помощ. Веднага към мястото са изпратени полицейски наряди от Бяла и Две могили. Мъжът е бил намушкан с нож в областтта на гърдите в снек-бар „Обретенски липи”, намиращ се на около 36 км. от Русе, по главния път за София.

Мъжът е влязъл в страната като пътник в автобус, пътуващ за Румъния, който се отбил за почивка във въпросното заведение. Заподозрян като извършител е 38-годишен турски гражданин, който бил отседнал в заведението заедно със своята съпруга.  За него служителите на реда са изяснили, че пребивава в страната и има наложена забрана за напускането й на основание постановление на районната прокуратура в Свиленград.

Днес русенските служители продължават процесуално-следствените действия по дознанието. Разпититваат се свидетели пред съдия, повдиганати са обвинения, взета е и мярка за неотклонение, както и назначаване на съответните експертизи.