/ Дарик архив
На 23 август в Русе на кръстовището между ул. "Братислава" и ул. "Киев" е станал инцидент с мотопед „Хонда“. Изпратеният на място екип пътни полицаи са изяснили, че водачът на мотопеда /64-годишен мъж/ е загубил управление и е паднал на платното, при което е пострадал с фрактура на пръст на ходилото и охлузни рани по цялото тяло.

Шофьор загина при тежка катастрофа по пътя Русе - Бяла

След преглед в болницата мъжът е освободен за домашно лечение. Произшествието е документирано от униформените. В 17:14 часа, на 23 август е постъпил сигнал за пътен инцидент в град Русе на булевард България, на около 20 метра след пътен възел "Охлюва" посока ГКПП-"Дунав мост".

Изпратените на място полицаи са изяснили, че мотоциклет „Ямаха“, управляван от 32-годишен мъж от Русе, движейки се в лява пътна лента на трилентов еднопосочен път за движение не е успял да контролира непрекъснато превозното средство, вследствие на което е загубил контрол над мотоциклета и е блъснал движещ се пред него лек автомобил „Фолксваген“.

След удара в лекия автомобил мотоциклетът се е завъртял и е паднал на лявата си страна по пътното платно вляво по посока на движение блъскайки се в предната част на лек автомобил „Рено“, извършващ маневра завиване в обратна посока. При произшествието мотоцеклитистът е пострадал.

Той е откаран от екип на центъра за спешна помощ в болницата, където са му установени фрактура на лява ключица и охлузни рани по цялото тяло. Освободен е за домашно лечение. По случая е образувано досъдебно производство.

Катастрофа на Моисеев баир

Около 19:45 часа, в РУ-Бяла са сигнализирали, че на второкласния път 54 /Караманово-Свищов/ в района на километър 22+500 е станала катастрофа с мотоциклет. Изпратените на място служители на полицията са установили, че катастрофиралият е 46-годишен мъж, управлявал мотоциклет „Ямаха“.

Водачът е загубил контрол над МПС-то и е напуснал пътя вляво, преобръщайки се в отводнителен канал. Мъжът е леко пострадал с охлузни рани по главата и тялото. При извършената проверка за алкохол с техническо средство той е показал положителна проба, като уредът е отчел 1,63 промила.

Мотоциклетистът е отказал да даде кръвна проба. Инцидентът е документиран, работата по него продължава.