Стартират инициативите за Деня на младежта
Стартират инициативите за Деня на младежта / netinfo

От днес започват инициативите свързани с честването на Международния ден на младежта-12 август, съобщиха от Младежкия информационно-консултантски център.  В Русе ще се проведат поредица от събития, които се организират съвместно от Младежкия информационно-консултантски център, Общински Младежки дом и Община Русе. Те ще се състоят в периода трети – седми август.

Днес гражданите на Русе ще станат свидетели на младежка акция по улиците на града, на която младите русенци ще имат възможност да изкажат мнение по вълнуващите ги проблеми по атрактивен начин. Утре в сградата на Общински Младежки дом ще се проведе тренинг–диалог, посветен на взаимното разбирателство. Събитията ще продължат с боулинг турнир на пети август, а на седми август ще се проведе  младежко шоу на басейн „Олимпия” с игри и награди.

Тази година денят е особено важен за младите хора по света. През декември 2009 година Общото събрание на ООН прие резолюция, с която обяви и Международната година на младежта – тя обхваща периода от 12 август 2010 до 12 август 2011 година и е под мотото „Нашата година – нашия глас”.