Спортен празник Заедно събира деца със и без увреждания
Спортен празник Заедно събира деца със и без увреждания / Дарик Русе, архив

 

Спортен празник „Заедно” ще се проведе в зала „Ялта”. Празникът се осъществява с подкрепата на община Русе и областна управа, посветен е на „Деня на храбростта” и празника на град Русе – 6 май и е част от националната кампания на образователното министерство „Участвам и променям”.

За шеста поредна година той се организира от областен Ресурсен център за подпомагане на интегрираното обучение и възпитание на деца и ученици със специални образователни потребности съвместно със СК „Широко сърце”. В него ще участват над 100 ученика със и без специални потребности от 12 училища на областта. Участниците ще се състезават по народна топка, футбол, щафетни игри и теглене на въже, ще рисуват на асфалт.

В щафетните игри ще участват деца с тежки увреждания, подкрепяни от родителите си или от свои приятели и учители. Състезателите ще бъдат поздравени от танцов сътав „Здравец” от Общинския детски център за култура и изкуство. За всички са осигурени награди и купа за комплексния победител, благодарение на финансовата подкрепа на  „Дунав сийдс” ООД, „Империал 21”, „Комисар” ЕОД, СО към КТ „Подкрепа” и VIVACOM.