/ МВР
30-годишен мъж е задържан с прокурорско постановление за 72 часа
Поредна специализирана полицейска операция, насочена срещу разпространението и употребата на наркотични вещества, бе реализирана от служители на ОД на МВР-Русе. Тя е осъществена в рамките на няколко дни под наблюдението на прокуратурата, съобщиха от МВР.

МВР

В хода й, на 9 ноември полицаи от Бяла извършили проверка на земеделска нива в местността "Бабин кладенец" - землище на с. Кривинаи открили разстлана върху найлони и дървени плоскости зеленикава тревна маса, дала характерната реакция на марихуана при извършения полеви наркотест.

След две паралелни спецакции: Иззеха голямо количество наркотици

В близост до нивата бил засечен и паркиран товарен автомобил с великотърновска регистрация, с който мъж се е опитал да избяга при вида на полицаите. Минути по-късно, 30-годишният свищовлия бил задържан. При последвалия оглед на място са намерени и празни съдове с различна вместимост.

МВР

В хода на операцията са осъществени поредица от оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия на адреси в Свищов и с. Кривина, където са открити още количества марихуана, съхранявана в полиетиленови пликове, както и изсушена тревна маса.

Задържаха баща и син, отглеждали марихуана в оранжерия (СНИМКИ)

Общото количество на иззетите наркотици възлиза на приблизително 18 килограма. По случая е образувано досъдебно производство. 30-годишният мъж е задържан с прокурорско постановление за 72 часа. Работата по разследването продължава, изяснява се и съпричастността на други лица към престъпната дейност.