/ ОД на МВР-Русе
Две паралелни спецакции, насочени срещу наркоразпространението и употребата на наркотични вещества, проведоха служителите на полицията в Русе на 4 ноември.

Задържаха мъж за производство на голямо количество амфетамин

В хода на първата специализирана полицейска операция, действията са реализирани на територията на Русе от служители на Първо РУ и Специализираното тактическо звено за бързи действия при ОД на МВР.

Домашна оранжерия за марихуана откриха полицаи в Русе

Те са осъществени под надзора на Окръжната прокуратура. Задържан е мъж от Русе на 28 години. При извършените личен обиск на лицето, както и претърсване и изземване на адреси в града, обитавани от него, са иззети суха тревна маса, реагирала при полеви наркотест на марихуана; около 4 гр. метамфетамин; прибори за разфасоване и разтегляне; а също и мобилни комуникатори.

ОД на МВР-Русе

Отделно в други лица, съпричастни към разследваната дейност, са намерени  пособия за производство на средства за употреба на наркотичното вещество метамфетамин - 283 стъклени епруветки; лула, изработена от епруветки; газова горелка. 28-годишният русенец е задържан. 
 
Задържаха баща и син, отглеждали марихуана в оранжерия (СНИМКИ)

В рамките на други действия на полицията, служители от Първо РУ са установили и спрели за проверка лек автомобил „Мерцедес“ с английска регистрация, с четири лица. Това се е случило около 21:00 часа на 4 ноември, в района на местността „Караач“ в Русе, на асфалтиран път, водещ към склад на завод.

Полицейска операция срещу разпространението и притежанието на наркотици е проведена в Русе

При проверката в колата са установени двама пълнолетни мъже на 21 и 26 години и двама непълнолетни - момче на 17 г. и момиче на 15 г. След първоначалните действия на полицаите и извършените обиски, в трима от тях са открити наркотични вещества - около 20 грама суха зелена тревна маса, четири оранжеви таблетки и около грам бяло кристално вещество.

Направените полеви тестове са дали положителни реакции за марихуана, екстази и метаамфетамин. Двамата пълнолетни мъже са задържани в полицията.