/ iStock/Getty Images
Общият брой на диагностицираните с коронавирус от Русенско вече е 46
Шест нови случая на коронавирус са регистрирани в Русенско през последното денонощие, съобщиха от Областния оперативен щаб в крайдунавския град.

Община Русе вече работи нормално след дезинфекцията заради коронавирус

Сред новорегистрираните са двамата заместник-кметове на Русе - Златомира Стефанова и Енчо Енчев, чийто положителни резултати излязоха в късния следобед вчера. Те са без оплаквания и се намират под 14-дневна домашна карантина.

От Областния оперативен щаб информират, че вчера са изследвани още осем контактни общински служители, като резултатите им са отрицателни. С коронавирус в региона са установени други двама мъже - на 25 и 49 години, които са контактни на 26-годишната жена, чиято положителна проба беше обявена вчера.

25-годишният мъж е приятел на момичето и от няколко дни се оплаква от болки в гърлото. 49-годишният й баща е с кашлица. И двамата не проявяват други симптоми, като се намират под домашна карантина.

Останалите два случая не са свързани помежду си или с някои от досега обявените заразени. Става дума за две жени - на 20 и 54 години, като те се намират под 14-дневна домашна карантина.

Русе остана без кмет, двама зам.-кметове са с COVID-19

20-годишната жена се е върнала наскоро от почивка на морето и от два дни е с главоболие, отпадналост и повишена температура до 37.1 градуса. Другата жена - на 54 години, е с хрема и болки в гърба.

От Областния оперативен щаб информират, че общият брой на диагностицираните с коронавирус от Русенско вече е 46. Активните случаи са 29. От тях към момента девет души са настанени в болнично заведение, а 20 са на домашно лечение.
БТА