/ iStock/Getty Images
Четири нови случая на коронавирус са регистрирани в Русенско през последното денонощие. Това съобщиха от Областния оперативен щаб в крайдунавския град.

174 новозаразени и четирима загубили битката с Covid-19

Освен кмета на Русе Пенчо Милков, с коронавирусна инфекция са диагностицирани и три жени - на 26, на 58 и на 73 години. 26-годишната жена е с повишена температура до 37.5 градуса от началото на месеца, а от пет дни е със загуба на обоняние и вкус.

Между 3 и 5 юли т.г. е била на почивка в Родопите. Жената е безработна. 58-годишната жена се оплаква от отпадналост, кашлица и болки в гръдната област, но е без повишена телесна температура. Симптомите й са от 4 юли тази година. И двете жени към момента са на домашно лечение.

23 са контактните лица на кмета на Русе, всички са под карантина (СНИМКИ)

73-годишната жена е от седмица с отпадналост, задух, кашлица и температура до 38 градуса, а вчера е била приета в отделението за лечение и наблюдение на пациенти с COVID-19 на Университетската болница "Медика" в Русе. Състоянието й е средно тежко, като има и придружаващи заболявания - хипертония и диабет.

От Областния оперативен щаб информират, че общият брой на диагностицираните с коронавирус от Русенско вече е 40. Активните случаи са 23. От тях към момента девет души са настанени в болнично заведение, а 14 са на домашно лечение.
БТА