/ Снимка: Дарик, архив
Екипите на пожарната са реагирали на 7 сигнала, получени през изтеклото денонощие.

11 излизания по сигнали за пожари и едно за спасителни дейности за ден в Русе

На 18 март, служители на пожарната са пратени да гасят запалени сухи треви в дворно място на ул. "Лозарска" в Русе. Пожарът е потушен без щети на площ от 1000 кв.м с вода. В 13:07 часа ветовските огнеборци са насочени по сигнал за запалени сухи треви на ул. "Неофит Рилски" във Ветово.

Ликвидирали са запалването на площ от 500 кв. м, без нанесени материални щети. Проверен е сигнал за мирис на пропан-бутан, подаден от жена в блок на ул. Боримечка в Русе. След извършено обследване на адреса, не е установено изтичане на газ.

За изминалите четири денонощия екипите на Пожарната са реагирали на 32 сигнала

В 16:07 часа е съобщено за възникнал инцидент в товарен автомобил на бул. "Тутракан" в Русе. Там е изпратен екип на Втора районна служба. Пожарникарите са установили, че става въпрос за технически проблем - запалени накладки на заден мост на ТИР. Извършили са охлаждане с вода, тъй като до пристигането им водачът е успял да загаси запалването с пожарогасител. 

За времето от 17:48 до 20:15 часа трима служители от РСПБЗН-Две могили са пратени по сигнал за горящи сухи треви в с. Баниска. Загасени са с 3000 л. вода на площ около 5000 кв.м., без щети. В 17:59 часа трима служители от РСПБЗН - Ветово с един пожарен автомобил са насочени към с. Кривня, откъдето са сигнализирали за запалване до гробище.  При пристигане на място те установяват, че запалването е обхванало около 500 кв.м. сухи треви и храсти, в непосредствена близост до малък пчелин.

64-годишен мъж е пострадал при пожар в жилище

Огнеборците са успали да загасят пламъците, преди горенето да обхване кошерите в пчелина. Тази нощ, от 03:07 часа до 05:20 часа, огнеборците от Две могили са били вдигнати на крак, заради пожар в сухи треви, възникнал над автоморга в село Бъзовец. Те са успели да потушат пламъците, разпрострели се на площ от близо 2000 кв.м., без да бъдат допуснати щети.