/ Деян Герговски
За изминалите четири денонощия екипите на Пожарната са реагирали на 32 сигнала.

64-годишен мъж е пострадал при пожар в жилище

На 1 март екипите на пожарната са гасили 8 пожара в сухи треви и отпадъци в районите на селата Долна Студена, Обретеник, Ценово, Красен, както и в Русе - жк „Чародейка“, кв. "Средна кула", оказали са съдействие след пътен инцидент в ЖК Чародейка и са реагирали на съобщение за запалена лодка в с. Ряхово. Сигнал за пожара е подаден в 20:45 часа. Пратен е екип от РСПБЗН-Сливо поле.

При пристигане на адреса - ул. "Пристанищна" в с. Ряхово, е установено, че гори лодка от стъклопласт - около 6 м, намираща се до ограда на къща, от външната страна. Горенето е ликвидирано на площ около 5 m2. За установяване причините за възникналото произшествие случаят е предаден на полицията. На 2 март огнеборците са извършили дежурства в Русе и Бяла, във връзка с провеждането на футболна среща и на заря.

Осем пожара през уикенда

Гасили са пожари в сухи треви и храсти в с. Батин, с. Ценово, с. Ряхово, Сливо поле, с. Голямо Враново. Реагирали са още и на пожар в комин на къща на ул. Страцин в Русе, без щети. На 3 март огнеборците са гасили пожар в сухи треви в село Бабово и са реагирали на един лъжлив сигнал за пожар в апартамент на ул. "Муткурова" в Русе, където се е оказало, че излиза дим от тераса, на която собственикът готвел храна на барбекю.

Евакуираха кооперация при пожар в заведение

През последното денонощие екипите на пожарната са излизали 10 пъти. Гасили са запалени отпадъци в метален контейнер на ул.“Тулча“ срещу бл. „Витоша“; пожари в сухи треви и храсти в с.Бистренци, местността “Старите лозя“; във Ветово; в Русе във вилната зона “Капаклийка“ и вилната зона местността “Сухият кладенец“; в с. Иваново на стадиона; в с. Баниска местността “Цигански Ялак“; в с. Бъзовец местността “Енчето“; и в блатото до с. Бръшлен.

Беленските огнеборци са реагирали за времето от 20:00 до 20:40 часа и на един сигнал за запалване в бракуван лек автомобил, заради небрежно боравене с открит огън. Произшествието е възникнало на ул. "Сан Стефано" в Бяла.