/ Снимка: Дарик, архив
8 сигнала за инциденти са имали огнеборците през почивните дни. 

В събота, преди обед екип на сектор СОД при РДПБЗН-Русе е участвал в отстраняването на дърво, паднало върху лек автомобил пред блок „Сакар планина“ в Русе. Не е имало сериозни поражения по превозното средство.

Евакуираха кооперация при пожар в заведение

По-късно същия ден служители от Втора  РСПБЗН са гасили запалване в автомобил зад бл. „Беласица“.  Пожарът бил причинен от късо съединение, след като собственикът е включил зарядно за акумулотари, което е предизвикало запалване в двигателния отсек.

Вечерта, в 18:02 часа екип от Втора  РСПБЗН е пратен да гаси пожар в отпадъци в изоставена общинска къща на бул. Липник 121 в Русе. Предполага се, че пожарът е предизвикан, заради палене на огън от бездомници, като огнеборците не за пръв път реагират на сигнал за пожар на този адрес. В 18:11 часа един екип от Първа РСПБЗН е пратен за гасене на отпадъци, запалени в метален контейнер за смет в русенския кв. „Дружба 1“.

Възрастна жена е спасена от съседите си след пожар в Русе (ВИДЕО)

Огнеборците от Първа районна служба същата вечер са посетили и адрес в жк „Дружба 3“ - бл.4, откъдето в 21:44 часа е постъпил сигнал за горяща фасадна облицовка на тераса на първия етаж в блок. До отиването им на място пожарът е бил потушен от живущите.

По данни на съседите е имало деца под терасата преди произшествието. Първо е пламнал оставен под балкона стар фотьойл, а след това огънят се е пренесъл по изолацията. Опушени са били и фасадните стени втория етаж. Пострадали хора няма.