Русенци искат пътна връзка между бул. Липник и кв.  Родина
Русенци искат пътна връзка между бул. Липник и кв. Родина / netinfo

Изграждането на пътна връзка между булевард „Липник” и квартал „Родина” в района на „Кауфланд” под съществуващата жп-линия, е приоритет за русенци.Това показва интернет-допитване направено по инициатива на ВМРО. В анкетата,която беше поместена на сайта на общината, са участвали над 2400 русенци, като 48 % са дали гласа си за новата пътна връзка,съобщи председателят на Общинския съвет и лидер на ВМРО в града Искрен Веселинов.

На второ и трето място се нареждат предложенията за изграждане на подземни паркинги и осигуряване на безплатен интернет достъп за русенци и гостите на града на важни обществени места, съответно с 18 и 17 на сто. Електронното допитване се провежда за пръв път в страната и се превърна в алтернатива на безинтересното за гражданите обществено обсъждане на бюджета.

На сесията за бюджета утре, Веселинов ще запознае колегите си с анкетата,като ще настоява да бъдат гласувани средства за финансирането на проект за новата връзка, скойто да се кандидатства за евросредства, както и за пари за отчуждаване на терените. Водени са вече разговори и с кмета Божидар Йотов, който утре ще е готов с финансовите разчети за осъществяването на идеята.