Русе спечели Голямата награда в класацията на Дарик радио
Русе спечели Голямата награда в класацията на Дарик радио

На официална церемония по време на дванадесетото издание на проучването на Дарик Радио „Кой е най-добрият град за живеене в България“, град Русе беше отличен с Голямата награда. Кметът на Община Русе Пламен Стоилов лично получи отличието от заместник министър-председателя Томислав Дончев.

„Дължа тази добра оценка на мотивирания екип, с който се грижим за развитието на Русе и на добрата комуникация с гражданите. Имаме ясно очертани визия и приоритети, като тепърва предстоят по-хубавите дни за града и ни чака още много работа.

Дарик отново търси „Най-добрия град за живеене в България”

Тази награда е изключителен стимул и е чест за мен, че се присъжда на Русе“, заяви кметът Стоилов, който благодари на всички, подкрепили крайдунавския град в класацията и поздрави изпълнителния директор на Дарик Радио Радосвет Радев за инициативата.

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ РУСЕ ТУК

Кампанията „Най-добър град за живеене” е инициатива на Дарик радио и DarikRadio.bg и целта на проучването е да установи качеството на живот в големите градове в България. Освен призът „Най-добър град за живеене” традиционно бяха връчени и награди в различни категории, както и специални награди на слушателите на Дарик.

Класацията се провежда от 2007 г., като тази година в нея участваха 27-те областни града в страната, които бяха оценявани въз основа на 5 критерия: Икономика, Екология, Качество на живота, Образование, Сигурност.