Първа среща на регионалната структура на НАПОС се проведе в Ценово
Първа среща на регионалната структура на НАПОС се проведе в Ценово / DarikNews

Председатели на общински съвети от Русенска област, членове на Националната асоциация на председателите на общински съвети в Република България /НАПОС/, се събраха на работна среща в Ценово. Домакин на първата сбирка беще председателят на местния парламент в община Ценово Галина Георгиева, която е и регионален координатор на организацията. От Русенска област членове на НАПОС са седем председатели, но на срещата дойдоха само ръководителите на местните парламенти на Две могили и Бяла.

„Макар и в камерен състав срещата беше много ползотворна. В делови порядък обсъдихме проблемите в дейността на общинските съвети и взаимодействието с общинските кметове и местните власти“, съобщи регионалният координатор на НАПОС за Русенска област Галина Георгиева. Тя подчерта, че са били дискутирани начините за провеждане на заседанията на постоянните комисии и сесиите. По време на разговорите станало ясно, че и в трите общини практиката за организация и провеждане на заседания на местните парламенти е различна.

По време на работната среща беше направено предложение от председателя на Общинския съвет в Две могили Байчо Георгиев пакет от 4-5 административни услуги в няколко съседни общини да бъде с унифицирани стойности.
Регионалният координатор на НАПОС  получи покана да присъства на заседание на местния парламент в Две могили. В края на срещата Галина Георгиева не скри намерението си структурата да води пълноценен живот като постоянно се обменя опит и се търсят решения за решаване на проблемите в местната законодателна власт.