/ iStock/Getty Images
Приходите на община Русе за първото тримесечие на тази година са с 2,2 млн. лева по-малко в сравнение със същия период на 2019 година, съобщи кметът на града Пенчо Милков по време на заседание на Общинския съвет.

Патронажната грижа в общините Русе и Сливо поле разширява обхвата си

От тях 1,2 млн. лева по-малко са постъпили в бюджета от имуществени данъци и от таксата за битови отпадъци. Намалението при неданъчните приходи е с 1 млн. лева.

Милков обясни, че очакванията са данъчните приходи и таксата за битови отпадъци до голяма степен да бъдат събрани през годината, тъй като срокът за плащане с отстъпка е удължен до края на юни.

По думите му, предоставянето на услуги, получаването на наеми, извършване на дейности, носещи приходи, са намалели рязко, защото е намаляла и икономическата активност на фирмите в Русе.

Община Русе с облекчения за бизнеса

Според него, ще има затруднения в изпълнението на приходите от продажби, които са планирани в размер на 1,4 млн. лева за годината. Милков обясни, че по тази причина общината ще намали до минимум разходите, които не са спешни и няма да затруднят нормалния й процес на работа.

Той призова русенци да бъдат задружни и единни, за да се преодолеят по-лесно трудностите.
БТА