/ ThinkStock/Getty Images
При битов скандал, мъжът е нанесъл прободни рани на 22-годишната си приятелка
Окръжният съд в Русе взе мярка за неотклонение "задържане под стража" на 27-годишен мъж, привлечен като обвиняем за това, че умишлено умъртвил повече от едно лице като деянието е извършено предумишлено и е останало недовършено поради независещи от волята на дееца причини.

Трима души се борят за живота си след битов скандал в Русенско

Тежкото престъпление бе извършено на 13 септември в град Глоджево. При битов скандал, мъжът е нанесъл прободни рани на 22-годишната си приятелка, с която живеел на семейни начала, на 45-годишната й майка и на 44-годишния й баща.

Тримата бяха откарани в болницата в критично състояние, като по-късно в същия ден младата жена почина. За това престъпление в Наказателния кодекс е предвидено наказание от петнадесет до двадесет години лишаване от свобода, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Раненото след битов скандал момиче в Русенско е починало

Съдът счете, че са налице и двете групи предпоставки, предвидени в НПК за вземане на най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража". От една страна, по делото може да бъде направено обосновано предположение, че обвиняемият е извършил вмененото му деяние, а от друга страна, налице е реална опасност той да се укрие или извърши престъпление.

Определението на Окръжен съд може да бъде обжалвано или протестирано в тридневен срок.