/ iStock/Getty Images
На 18 юни Русе отново ще бъде домакин на Парада на ретро автомобили и мотоциклети

По традиция ретро парадът ще се проведе в Парка на младежта и ще представи над 80 атрактивни возила, собственост на българи и румънци, съобщават от Общината в града.

Сборният пункт ще бъде в 9 ч. на кръговото кръстовище при Паметника Альоша, откъдето автомобилите и мотоциклетите ще бъдат насочени към мястото за паркиране. В 10 ч. на алея „Перистери“ в Парка на младежта ще бъде официалното откриване, където любителите на класическите возила ще могат да разгледат и да се снимат с уникалните автомобили.

Организаторите са подготвили богата съпътстваща програма. Ще има концерт на група „Hummer Dance“, а разнообразни забавления и изненади ще радват жителите и гостите на града от всички възрасти. Изкуството и ретро автомобилите ще бъдат обединени под формата на ателиета за деца, които ще преобразят и тролейбус на „Общински транспорт Русе“.

Всички участници в Парада ще могат да посетят Музея на транспорта, където от 13 ч. ще се проведе тематичен семинар с фокус върху историята и реставрацията на превозните средства. 

Автомобилите и мотоциклетите, участващи в парада, ще се включат в конкурс за различни награди. Освен традиционните подаръци за всички, те ще се съревновават за четирите уникални награди, изработени специално за тях от русенски скулптор:
•        Награда на кмета на Община Русе
•        Награда на Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“
•        Награда на Авто–мото клуб „РУСЧУКЪ“
•        Награда на публиката