Около 150 младежи посетиха трудовата борса във Военния клуб
Около 150 младежи посетиха трудовата борса във Военния клуб / Дарик Русе, архив

Близо 150 младежи-регистрирани безработни лица от община Русе, посетиха Младежката трудова борса, която се проведе във Военния клуб днес. Осемнадесет работодатели от региона, обслужван от дирекция „Бюро по труда”- Русе, представиха дейността на фирмите си. Те обявиха общо 118 свободни работни места предимно в сферата на машиностроенето, автомобилостроенето, търговията, хотелиерството и ресторантьорството, конфекционното производство, химическата промишленост, в областта на кредитирането.

Специализираната трудова борса, насочена към заетост на младежи в различни области на местната икономика, бе организирана по  проект “Да успеем заедно” на оперативната програма „Развитие на човешките ресурси”. Общите констатации от обратната връзка с присъствалите на трудовата борса са, че я намират за полезна като възможност за директни контакти с работодателите. От своя страна работодателите изразиха задоволство от срещите с търсещите работа лица и готовност за участие и в други подобни форуми.

Участниците в младежката трудова борса, която бе открита от началника на отдел “Посреднически услуги” на ДБТ-Русе Мария Пеева, бяха запознати с целите и очакваните резултати от провеждането й, както и с услугите, които бюрото по труда предоставя на своите клиенти.