Ограничават достъпа до „Зала за изкуство” в Регионалната библиотека
Ограничават достъпа до „Зала за изкуство” в Регионалната библиотека / снимка: Областна администрация - Русе

Достъпът до „Зала за изкуство” в Регионална библиотека „Любен Каравелов” да бъде ограничен. За това настоява в писмо до кмета но Община Русе и до директора на РБ „Любен Каравелов” областният управител Стефко Бурджиев. Целта е минимизиране риска от инциденти с читатели и служители на културния институт, заради лошото състояние на тази част  от сградата.

Със заповед на областния управител от 23 април 2012 г. беше сформирана работна група за установяване експлоатационното състояние и конструктивната сигурност на сградата на библиотеката. Неин председател е заместник областният управител Веско Маринов.  След извършената на 26 април проверка, работната група е подготвила констативен протокол със следното заключение и препоръки:

Изхождайки от обстоятелството, че към момента за сградата е в ход реализацията на проект „Развитие на културно-исторически атракции в градски туристически ансамбъл” и взимайки предвид обема и вида на предвидените за изпълнение строително-монтажни работи в цитирания проект, членовете на работната група предлагат:
При доказана необходимост и преценка на кмета на Община Русе, да се изготви искане за финансиране до Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към МС

С оглед минимизиране на риска от инциденти със заповед на Теодора Евтимова – директор на РБ „Любен Каравелов” – Русе, да се ограничи достъпа до „Зала за изкуство”.