/ iStock/Getty Images
Община Русе ще трябва да плати 12 000 лева обезщетение на пострадала пешеходка, която паднала на увредена тротоарна настилка.

Решението на Окръжния съд е потвърдено от по-горната инстанция и е влязло в законна сила. Това съобщи пиарът на Русенския съд Светлана Енчева. 

Жена осъди община Русе, паднала заради неравност в парк

Случаят е от август 2018 година. 51-годишната жена вървяла със своя приятелка по тротоара на ул. "Плиска" в Русе, когато попаднала на участък с неравен и неукрепен асфалт, раздробен на парчета.

Стъпвайки върху него, той поддал, в резултат на което тя паднала и си счупила лявата ръка. Поставен ѝ бил гипс, като се наложило да ползва болничен повече от пет месеца. За понесените болки и страдания тя предявила иск пред съда за обезщетение в размер на 26 000 лева. 

Русенският окръжен съд осъдил община Русе да плати на нея 12 000 лева. Жената обжалвала това решение. Тя поискала то да бъде отменено и да ѝ бъдат присъдени още 10 000 лева.

Второинстанционният съд потвърдил решението на Окръжния съд, че предявеният иск за заплащане на обезщетение за неимуществени вреди е основателен и доказан до размера от 12 000 лева.
Мартин Пенев, БТА