/ Дарик Русе, архив
Офисът на НАП в Русе е готов да приеме на 10 януари първите годишни данъчни декларации за получени доходи през 2018 г. Работното време на приходните служители е непрекъснато от 9:00 до 17:30 часа, а в салона за изчакване на клиенти са поставени специални кутии с различни формуляри и приложения на декларациите.

Съвети на НАП за непрекъснато здравно осигуряване

Тази година „Данъчната кампания 2019 г.“ започва на 10 януари, заради промени в законодателството. Декларациите за доходите на физическите лица могат да бъдат подадени най-рано на тази дата - както по електронен път, така и на място в офисите на НАП. Срокът за ползване на 5% отстъпка за ранно деклариране и плащане през 2019 година е 31 януари.

НАП-Русе дари компютърна техника на три училища

Образците на данъчни декларации за облагане на доходите на физическите лица и за облагане с корпоративни данъци са публикувани на сайта на НАП.

Годишното приключване на данъчно-осигурителните сметки на фирми и граждани ще бъде извършено от НАП в периода 01-10 януари 2019 г.  Допълнителна информация за данъчните и осигурителните изисквания може да се получи на телефона на Информационния център на НАП 0700/ 18-700.