Национален детско - юношески шахматен турнир предстои в Русе
Национален детско - юношески шахматен турнир предстои в Русе / netinfo
Организатор на събитието е „Културен център град Русе”. Турнирът ще се играе по швейцарската система в 9 кръга, като контролата за време е 20 минути на състезател за завършване на партията. Право на участие имат всички деца до 16 годишна възраст, родени след 01.01.2001 и заплатили турнирна такса от 5 лева. Веселин Топалов ще се включи по време на състезанието с видео връзка, за да насърчава младите бъдещи гросмайстори на България.

Предвижда се събраните средства от такси да се дарят на домове за деца в неравностойно положение, съобщи Драгомир Гюрчев - председател на УС на „Културен център град Русе”. Организаторът е подсигурил много добри условия за провеждането на турнира, както купа за победителя и парични награди за участниците до трето място.

Сред участниците ще са талантите на ШК „Дунав” – Мариян Бойчев, Силвена Митева, Борис Петров. Записването ще бъде възможно и преди турнира, ако не е достигнат максималният брой състезатели.

Предварителни заявки за участие се приемат от Пламен Митев на следните телефони: 082 24 33 33; 0887 30 50 27. За допълнителни въпроси и справки, свързани с турнира, може да посетите сайта на „Културен център град Русе” – www.ccrousse.org