Той помогна на участник да излезе от реката
26-годишният Теодор Цветков извади кръста на Богоявление в Русе, хвърлен във водите на река Дунав от Русенския митрополит Наум.

На един от участниците бе оказана помощ, за да излезе от водата. Общо 20 души се включиха в ритуала на Йордановден. Температурата на водата бе около шест градуса.

Теодор Цветков хваща кръста за четвърти път в Русе. 
"Чувствам се уникално. Пожелавам на всички да са много здрави, да сме по-добри, по-смирени и по-искрени. Хората да осъзнаят, че трябва да спазват Десетте Божи заповеди и да помагат", каза Цветков.

Младежът помага на деца с увреждания, организира плувания, както и други инициативи с благотворителна цел. Той обясни, че търси спонсори, за да участва в състезание по преплуване на седем канала в света.

По време на ритуала по изваждането на кръста от реката на един от участниците - 29-годишния Йордан, му бе оказана помощ. "Успях да го хвана и да го изтласкам към стълбата. Слава Богу на този празник нищо лошо не се е случвало, защото Бог ни пази", каза Теодор Цветков.

Йордан обясни, че когато е скочил в реката, е глътнал вода и се е уплашил. "За първи път скачам за кръста, но въпреки премеждието пак ще скоча. Благодаря на момчетата, че ме изкараха от водата, защото можеше и да се удавя ", каза именикът.

Теодор Цветков получи подаръци от кмета на Русе Пенчо Милков. От името на областния управител Галин Григоров му бе връчена икона, а Русенският митрополит Наум го дари със сребърно синджирче с кръстче.

Десетки русенци присъстваха на Великия Богоявленски водосвет на брега на река Дунав в Русе.
БТА