Митрополит Наум посети болни и изоставени деца
Митрополит Наум посети болни и изоставени деца / снимка:Русенска митрополия

Негово Високопреосвещенство Русенски митрополит Наум посети навръх Великден русенските домове от семеен тип за болни и изоставени деца без родителски контрол към Центъра за настаняване „Вяра, Надежда и Любов”, за да благослови питомниците им и да ги зарадва с подаръци за Възкресение Христово.

Той бе придружен от началник-отдел „Закрила на детето”, Русе, към Агенция „Социално подпомагане”, Милена Неделчева. Служителите при домовете благодариха сърдечно на архиерея за неговата инициатива и чисто човешкото му желание да отиде при изоставените деца и децата с увреждания в Русе, тъй като това е първото посещение на Русенски митрополит в подобни социални заведения в епархията.

Митрополит Наум, развълнуван от искрената детска радост и същевременно разчувстван от физическото страдание на някои малчугани, благодари на домакините, че са го приели в празничния ден като неочакван гост, и обеща, че ще съдейства с всички възможни средства за доброто съществуване на тези Божии раби, загърбени при суетата на човешкото ежедневие.