Майка, баща и единият им син загинаха край Божичен, другият син се бори за живота си
Майка, баща и единият им син загинаха край Божичен, другият син се бори за живота си / DarikNews

Пострадалият при тежката катастрофа край русенското село Божичен е приет в Спешното отделение на русенската болница с опасност за живота. Той е на 24 години, получил е множество наранявания и контузии по тялото, има счупен лакът. Към момента е контактен и в съзнание, но е с опасност за живота. Настанен е за лечение в отделението за интензивно лечение на заболявания с хирургическа насоченост.

От полицията съобщиха, че лекият автомобил БМВ с русенска регистрация е бил управляван от собственика си – 46-годишен мъж от с. Ново село. Загинали са той, возещата се отпред до него 44-годишна жена, и возещият се отзад 20-годишен младеж. По неофициална информация става дума за семейство с двама сина, единият от които оцелява при жестокия сблъсък.

Катастрофата е станала вчера вечерта около 21 часа, когато БМВ-то, с което са пътували е изхвърчало от пътя в дере, край разклона за с. Божичен, на второстепенния път Русе – Иваново. Сигнал за инцидента е подаден около 08:30 часа, вероятно от преминаващи пътници. Наложило се е спасителният екип, изпратен на място да реже колата, за да извади хората. Младият мъж е бил контактен, но вероятно е бил затиснат и не е имал възможност да подаде сигнал за помощ.