ГЕРБ представи листата си в Русе
ГЕРБ представи листата си в Русе
Само способни кандидати, като тези в листата на ГЕРБ и СДС, могат да защитят националния интерес в Европейския парламент.  Предстоят ключови месеци в ЕС, ще се решава за парите за селското стопанство, регионалната и кохезионната политика. Да, бюджетът е рекорден, но той трябва да остане такъв, да се защити. Това каза водачът на листата на ГЕРБ и СДС за европейските избори Мария Неделчева-Габриел по време на представянето на листата с кандидати за евродепутати  на ГЕРБ и СДС в Русе.
Мария Габриел бе категорична, че трябва да има Дунавска стратегия. „Искам по-малък брой проекти, но да са такива, които носят конкретни ползи на хората, на туризма, на транспорта. Европа трябва да се усеща във всяко училище, във всяко населено място, искаме Европа да дава възможности за младите хора“, каза тя.

ГЕРБ


„За последните 8 години Русе направи не крачка, а скок напред - невиждан досега. Гражданите на Русе бяха до нас и в тежките моменти, уверен съм, че ще бъдат и с нас на победата на 26 май Нищо не може да се постигне, ако не работим заедно.“, каза кандидатът за евродепутат Андрей Новаков.
 
Според Ева Майдел, номер 4 в листата на ГЕРБ и СДС, българските граждани трябва да изпратят в ЕП хора, които имат позиции, контакти и авторитет, за да бранят интереса им. „Не ни трябват аматьори, а способни хора. Вярвам, че ще постигнем поредна победа на изборите, а заедно с нея да имаме България и Европа на младите и бизнеса“, категорична бе Майдел.
 

Майдел


„Нека да гласуваме с номер 12 в бюлетината на 26 май, за да може ГЕРБ да вкара 7 или 8 евродепутати в следващия ЕП. Вярвам, че с помощта на всички вас след 12 дни ще се поздравим с 12-ата поредна победа“. Това каза зам.-председателят на ГЕРБ и председател на предизборния щаб Цветан Цветанов. Централното събитие на ГЕРБ от предизборната кампания в Русенска област се проведе в Голямата зала на Доходното здание. Там бяха водачът на листата Мария Габриел, Андрей Новаков, Ева Майдел и Александър Йорданов. Сред близо 700 –те в залата бяха още народните представители от ГЕРБ – Русе Пламен Нунев, Светлана Ангелова, Андриан Райков, общински съветници и др.
Цветанов бе категоричен, че Мария Габриел е безупречен професионалист и достоен водач на листата на ГЕРБ и СДС за изборите. Припомни как при обсъждането на нейната номинация за комисар правителството и премиерът Бойко Борисов получиха подкрепа от всички политически семейства и Мария стана един от най – успешните еврокомисари.

Той използва възможността да благодари на всички кметове на общини, на населени места и общински съветници, за начина, по който са променили своите населени места и призова членовете и симпатизантите на партията в следващите 12 дни до края на предизборната кампания да дадат всичко от себе си. Подчерта, че днес повече отвсякога се нуждаем евродепутатите от България да бъдат единни в ЕП, а кандидати от ГЕРБ ще работят именно за това.

Купуването и продаването на гласове е престъпление