/ netinfo
Уникална лична колекция от книги с автографи от известни русенци и българи, прославили Русе и България по света, дари на Регионална библиотека „Любен Каравелов” кметът Пламен Стоилов. Това са издания, които той е получавал при стотиците си срещи с гости на града и по различни поводи.
 
Грейна Коледната елха в Русе


Сред книгите в колекцията, подарена на четящите хора в Русе, има прекрасни образци на издателското и полиграфическото изкуство, а тематиката на съчиненията е най-различна. Това са лични изповеди, автобиографични повествования, научни изследвания и монографии, поредици от сборници, посветени на русенската и българската история, луксозни каталози със снимки, популярни списания от различни краища на света, събирани в продължение на години.
 
През целия декември Русе ще бъде завладян от тържествено празнично настроение


Сред ценните издания, са заглавия като: „Всичко е борба - историята на един спортен феномен” - богат илюстрован биографичен и снимков разказ за легендарния русенец, състезател, европейски, световен и олимпийски шампион по борба, Валентин Йорданов.

600 коледни елемента ще красят Русе за празниците

В тази „лавица” от книги на прославени спортисти-русенци е още и изданието „Светът отвисоко”, което проследява спортния път и кариера на волейболиста Любо Ганев, който е написал следния автограф: „На моя приятел Пламен Стоилов - с пожелание да работи все така неуморно за доброто на Русе”.
 
Светлинно шоу на лед откри ледената пързалка в Русе


Чрез дарението, Русенската библиотека обогатява колекцията си от издания с автографи, които са безценно свидетелство за времето и хората, оставили в книгите си духовни белези и ориентири за следващите поколения русенци и българи - достойни творци, бизнесмени, стопански ръководители, учени и обществени дейци в утрешния ден на нашия прекрасен град.