Издателство ще представи продукцията си в библиотеката
Издателство ще представи продукцията си в библиотеката / netinfo

Вечер на софийското издателство „Атеа“ ще се състои на 22 януари, четвъртък, от 17.30 ч. в Регионална библиотека „Любен Каравелов“. Най-новата книжна продукция на издателството ще представи неговият управител Делян Илиев.

Издателство „Атеа“ е създадено през май 2008 г. и предлага на своите читатели издания от разнообразни жанрове, както и поредици на специализирани теми - джобните наръчници "SAS Survival Guide" за оцеляване при всякакви условия, серията сериозни исторически четива „World History Series” и др. Издателството разпространява и световноизвестната илюстрована поредица на енциклопедия „Британика” на български език.

Доц. д-р Георги Петров ще представи пред русенската публика  своята книга „SURVIVAL : Как да предпазим децата от злополуки“, издание на „Атеа“. Тя съдържа практически съвети за родители, учители и деца. Книгата дава възможност  читателят да се запознае както с различни по своя характер и последици възможности дете да попадне в сложна житейска ситуация, при която да бъде застрашено неговото здраве или живот, така също и с необходимите първоначални действия, които трябва да се предприемат в резултат на злополуката.

Гост на вечерта ще бъде и доц. д-р Людмил Георгиев, един от авторите на детската образователна игра „Командос“ от поредицата „Стани най-добрият!“, създадена по идеен проект и дизайн на издателство „Атеа“.  Доц. Георгиев ще представи играта „Командос“, която е предназначена както за деца над 6-годишна възраст – момчета и момичета, така и за цялото семейство.

Освен занимателност и получаване на най-важните подробности за конкретната професия, чрез игрите от поредицата „Стани най-добрият!“ децата доразвиват уменията си да преценяват конкретни ситуации, да вземат съответните решения, да привикват на колективност.

Доц. д-р Георги Петров е работил в системата на МВР като специалист по превенция на детската престъпност и закрила на децата. Преподавал е в Академията на МВР, а от 2003 г. е щатен преподавател в катедра Теория на възпитанието към Факултета по педагогика на СУ Св. Климент Охридски”. Участвал е в изготвянето на Закона за закрила на детето, Наредбата за реда и условията за предоставяне на полицейска закрила на детето и други подзаконови актове, регламентиращи работата с деца като субект и обект на насилие. Отличен е с почетни значки на Министерството на отбраната като Отличник на БНА” и на Министерството на вътрешните работи като Отличник на МВР”. За постижения в областта на науката образованието и културата е удостоен с почетния знак Неофит Рилски” на Министерството на образованието и науката. Автор е на няколко книги и множество статии.

 

Доц. д-р Людмил Георгиев е преподавател по "Криминалистика" и "Съдебни експертизи" в Юридическия факултет на Русенския университет, Академията на МВР и др. Специализирал е криминалистика в Русия, както и „Операторска работа“ в НАТФИЗ – „Кр. Сарафов“. Участвал е в международни проекти и семинари в областта на криминалистиката и разследването с партньори от Германия, Франция, Австрия, Холандия и САЩ. Дългогодишен експерт-криминалист и вещо лице към Софийски градски съд. Основател е на единствената в страната литературна криминално-полицейска поредица "Библиотека "Полиция". По негова идея е създаден и електронният вестник "Следа", издание на Академията на МВР.
Освен на редица научни трудове в областта на криминалистиката и разследването, доц. Людмил Георгиев е автор на седем художествени книги и е съавтор на други осем. Значителна част от творбите му – разкази, новели и романи
, са печелили престижни литературни конкурси. Книгите му „Обречените“ и „Мръсна задача“ са оценени от авторитетни журита като „най-добри полицейски романи от български автор“. Доц. Людмил Георгиев е основател и на поредицата за детски образователни игри с професионална насоченост „Стани най-добрият!“ и е техен автор и съавтор.