/ Николай Колев
Изборният ден в община Русе приключи нормално и без съществени нарушения. Това съобщи председателят на Общинската избирателна комисия в Русе Николай Братованов, предава БТА.

Той обясни, че през деня в комисията са постъпили шест жалби, но те не са повлияли на изборния процес. Братованов обясни, че вече се обработват първите протоколи на секционните избирателни комисии.

Според него, ако всичко е нормално и няма допуснати грешки, окончателни резултати от вота за кмет може да има утре сутринта. Освен в областния град днес балотаж имаше в още 15 населени места в региона. Сред тях са два общински центъра - Две могили и Ветово.

От областната управа информираха, че изборният ден в областта е приключил без проблеми. От ОИК във Ветово съобщиха, че в комисията са постъпили около 50 жалби и сигнали. Основно те са свързани с незаконна агитация, за нерегламентиран транспорт на избиратели до секции и за струпване на хора пред изборни помещения. Част от разгледаните жалби са оставени без уважение.

Председателят на ОИК в Две могили Анелия Петрова съобщи, че в комисията са постъпили три сигнала за незаконна агитация и разпространение на предизборни материали.

Извършена е проверка, като жалбите са оставени без уважение. От полицията съобщиха, че в област Русе изборният ден е протекъл и завършил в спокойна обстановка. Всички избирателни секции в региона са приключили работа без проблеми - не са констатирани нарушения, свързани с полицейската охрана или пожарната и аварийна безопасност в местата за гласуване.

Общо пет удостоверения за гласуване са издадени и връчени днес от звената "Български документи за самоличност" в областта.
БТА