/ БГНЕС
В ОИК са постъпили досега три жалби
Избирателната активност в община Русе към 12:Л00 часа е 15,3 процента и е с два процента по-ниска от тази на първия тур. Това съобщи председателят на Общинската избирателна комисия /ОИК/ в Русе Николай Братованов, предава БТА.

Така от общо 141 286 избиратели с право на глас своя вот са упражнили 21 616 души. Братованов обясни, че изборният ден протича спокойно. Няма сигнали за съществени нарушения.

В ОИК са постъпили досега три жалби. Една от тях е с искане за подмяна на член на секционна избирателна комисия, за който се твърди, че извършвал незаконна агитация. По сигнала се извършва проверка.

Освен в областния град балотаж има в още 15 населени места в региона. Сред тях са два общински центъра - Две могили и Ветово. От ОИК в Две могили съобщиха, че избирателната активност е 29,8 на сто. До момента са получени сигнали, свързани основно с незаконна агитация.

В един от случаите се твърди, че на членове на секционни избирателни комисии са раздавани торбички с хранителни продукти с номера на бюлетината на кандидат за кмет. Извършва се проверка.

От ОИК във Ветово информираха, че избирателната активност е 32,08 процента. Постъпили са 17 жалби и сигнали, като част от тях са свързани с незаконна агитация, нерегламентиран транспорт на избиратели до секции и струпване на хора пред изборни помещения. Извършват се проверки.
БТА