/ iStock/Getty Images
На ГКПП "Русе", "Видин" и "Кулата" трафикът на товарни автомобили е интензивен на вход, съобщават от Гранична полиция. 

На границата с Република Сърбия: На ГКПП "Калотина", ГКПП "Връшка чука" и ГКПП "Брегово" трафикът на товарни автомобили е нормален. На трите пункта от сръбска страна не се пропускат пътуващи с леки автомобили, микробуси и автобуси в двете посоки, включително и сръбски граждани. Преустановeно е преминаването на лица и автомобили през сръбските пунктове, съпределни на българските Олтоманци и Стразимировци. Това съобщиха от ГД „Гранична полиция“. Информацията за трафика на граничните пунктове е към 13.00 часа.

На границата с Румъния: На ГКПП "Русе" и ГКПП "Видин" трафикът на товарни автомобили е интензивен на вход, на граничните пунктове Силистра, Дуранкулак и Оряхово е нормален.

Временно е преустановено от румънска страна преминаването на хора и автомобили на граничните пунктове, съпределни на българските Никопол, Свищов, Кайнарджа, Крушари и Кардам. По информация на румънските гранични власти, от 25.03.2020 г. български граждани, които пътуват за Румъния, подлежат на задължителна 14-дневна карантина на посочен от тях адрес. Мерките не се прилагат за водачите на товарни превозни средства с капацитет над 2,4 тона. Транзитните товарни автомобили, които през територията на България пътуват за Румъния, могат да преминат българо-румънската граница само през съвместните ГКПП "Русе – Гюргево" и ГКПП "Видин - Калафат".

Границата с Република Гърция: Трафикът на товарни автомобили на ГКПП "Кулата" е интензивен на вход, на ГКПП "Капитан Петко войвода" и ГКПП "Илинден" е нормален. Преустановено е преминаването през ГКПП Златоград поради усложнение на епидемиологичната обстановка на гръцка територия. На останалите пунктове гръцките гранични власти временно пропускат само чужди граждани, които живеят или работят в Гърция, което трябва да се удостовери на границата с официален документ на гръцки език. Ограничението не се отнася за водачи на камиони.

На ГКПП Гюешево, ГКПП "Златарево" и ГКПП "Станке Лисичково" трафикът на товарни автомобили е нормален. На влизане в Република Северна Македония не се пропускат чужди граждани, пътуващи с леки автомобили, микробуси и автобуси. Македонски граждани се пропускат на вход само на ГКПП "Гюешево". На излизане от РС Македония пътуващите могат да преминават само на ГКПП "Гюешево" – ГКПП "Деве баир".

На границата с Република Турция на ГКПП "Лесово" и ГКПП "Капитан Андреево" трафикът на товарни автомобили е нормален. За влизане в Турция не се пропускат чужди граждани с леки коли, микробуси и автобуси, пропускат се само турски граждани. Български граждани се пропускат на влизане в България на трите пункта на българо-турската граница. Република Турция е въвела ограничение за шофьори на камиони, идващи от рискови в епидемиологично отношение страни. Не е преустановено преминаването на български товарни автомобили.