Деца със и без увреждания отново ще спортуват заедно
Деца със и без увреждания отново ще спортуват заедно / dariknews, архив

Спортен празник „Заедно” ще се проведе отново в Русе. Събитието е насрочено за 30 април, четвъртък от 10 часа в зала „Ялта”. Празникът е посветен на „Деня на храбростта и българската армия” и Деня на град Русе – 6 май и се осъществява със съдействието и подкрепата на община Русе. За осма поредна година той се организира от областен Ресурсен център за подпомагане на интегрираното обучение и възпитание на деца и ученици със специални образователни потребности съвместно със СК „Широко сърце”.

В него ще участват над 120 деца и ученици със и без специални потребности от 12 училища и 4 детски градини на областта. Участниците ще се състезават по народна топка, футбол, лека атлетика, щафетни игри, теглене на въже и ще рисуват на асфалт. В щафетните игри ще участват деца от детските градини и деца с тежки увреждания, подкрепяни от родителите си или от свои приятели, учители и доброволци от младежката секция на БЧК - Русе.

Празникът ще се открие от мажоретки – деца от детските градини и латиноамерикански танц от клуб за спортни танци „Настроение”. За всички са осигурени награди и купа за комплексния победител, благодарение на финансовата подкрепа на община Русе и съдействието на кмета – господин Пламен Стоилов.