Авточасти, маратонки, парфюми и цигари откриха на Дунав мост
Авточасти, маратонки, парфюми и цигари откриха на Дунав мост / снимка:Митница Русе

Авточасти, маратонки, парфюми и цигари без бандерол откриха митническите служители на Дунав мост в турски автобуси, пътуващи от Турция за Румъния. При засилени проверки на инспектори от Митница Русе само за последните дни са задържани общо над 50 000 къса цигари, всичките с надпис "DUTY FREE SALE ONLY". В един от автобус са открити общо 1 434 кутии (28 680 къса) цигари.

Тъй като собствениците на цигарите били различни, срещу трима пътници са образувани 3 дознания, съставени са и актове. В друг автобус с помощта на митничарското куче Рон, обучено да открива тютюневи изделия, са намерени над 800 кутии цигари, собственост на един човек, като срещу него е образувано дознание.  Откритите контрабандни цигари са основно от марката "Ashima". Задържани са и цигари от марките "ММ classic Slims", "ММ  Slims", "Karelia  Ome", "Karelia  Ome  Menthol", "Pallmall" и "Marlboro".

В същите автобуси са открити и търговски количества авточасти, хранителни стоки, текстилни изделия и парфюми с обозначенията на известни търговски марки. Всичките стоки, по признанията на собствениците им, били закупени от Турция и внесени нелегално в Европейския съюз. Съставени са общо 11 акта.

Иззети са 100 парфюма с обозначенията на марките „LACOSTE", „VERSACHE MAN",  „BVLGARI", „CK EUPHORIA", „OPIUM YSL",  „LADY GAGA FAME",  „GUERLAIN",  „BOSS MA VIE", „DIOR - JADORE" и „AQUA DI GIO". Открити и задържани са и около 200 чифта спортни обувки „Puma", „Converce",  „Locoste" и „Adidas".