12 години затвор получи Синан Алиев за катастрофата при Бяла
12 години затвор получи Синан Алиев за катастрофата при Бяла / netinfo
На 12 години лишаване от свобода при първоначален общ режим бе осъден Синан Алиев, шофьорът на камиона предизвикал тежката катастрофа на моста в Бяла на 7 декември миналата година. Русенският окръжен съд го призна за виновен в това, че по непредпазливост е причинил смъртта на 18 души и е нанесъл тежка телесна повреда на 11 лица.

Синан Алиев бе лишен от право да управлява моторно превозно средство за срок от 15 години. 24-годишният водач бе оправдан за това, че е шофирал с пренатоварен камион. Присъдата може да бъде обжалвана в 15 дневен срок пред Апелативния съд във Велико Търново.

“Не съм доволен от присъдата. Синан Алиев получи 9 месеца затвор за смъртта на моята съпруга”, каза Тодор Тодоров един от частните обвинители. “Присъдата е малка, той ще обжалва и наказанието ще бъде намалено”, заяви Георги Ангелов, който също загуби съпругата си в тежката катастрофата.

Защитата бе подготвена за осъдителна присъда, но не в такъв размер, все пак да не забравяме, че България беше в траур. Съдът отговори на обществената нагласа, е становището на адвокат Димитър Марковски. Пред Апелативния съд във Велико Търново ще представим частна авто-техническа експертиза и няма да бъдем изненадани от друга присъда, която да е в рамките на закона, допълни Марковски.

“Няма място за удоволствие при този трагичен инцидент. Положителното е това, че за по-малко от 4 месеца има произнесена присъда. След като се запозная с мотивите ще реша дали да протестира присъдата”, заяви окръжният прокурор на Русе Огнян Басарболиев.

Видимо разтроен и притеснен Синан Алиев не коментира наказанието.